1

Förnyelse av politiken

Hej!

Grr irriterad jag blir när man försöker jobba med något och vår sida för att hämta material, betyg, information osv på ligger nere hela tiden. Precis hela veckan har skiten strulat, tror inte jag lyckats ta mig in mer än ett par minuter totalt. Och sedan i fredags har man inte lyckats komma in på Fronter under hela tiden!

Är ju minst sagt viktigt att ett system som det fungerar, förstår inte varför inget händer? Jag skulle då personligen inte använda mig av ett företag, vars lösning för saker för detta är en programvara som inte kommit igång korrekt efter en hel veckas tid.

Aja, arbetet med att skriva om SAP:s valanalys går i alla fall framåt, är ju rätt intressant att skriva om och sådär, även om mycket säger sig självt. Speciellt med delen rörande modernisering av sin egen politik. Som jag själv vart inne på i tidigare inlägg i bloggen.

Dessutom skulle jag också vilja belysa det otroligt korkade uttalandet från Nalin Pekgul häromdagen, där hon krävde att den som tillsattes var kvinna eller i alla fall feminist. Det är ett uttalande som är det sista SAP behöver i nuläget. Ja nu säger jag inte att den som skall tillsättas inte ska ha tankar och idéer om att vilja nå fram till bättre jämställdhet. Men i ett uttalande som detta låter det hela endast som någon som skulle vara radikalfeminist skulle få tillsättas. Det hör hemma i Fi och inte i S. Att flirta med ett parti som inte ens befinner sig över 4%-spärren är ju till att börja med skrattretande, för det andra ytterligare ett bevis på att även Nalin Pekgul bör ställa sin plats till förfogande.

Påpekar återigen att självfallet ska SAP:s mål, eller ett av dem, vara att kämpa mot ett mera jämställt samhälle. Men sluta med sina småflirter till andra partier ideligen. Samarbetet med V har redan bevisat att det inte fungerar och jag tror att vi kommer inte se V S och Mp gå till val som en allians igen på bra många år. Främst för att även V lider av en stor rädsla för förnyelse. De strider på med värderingar som grundar sig på ideologier vars chans att nå fram idag är obefintliga. Vi är redan för djupt nedgångna i det kapitalistiska systemet. Vad vi måste göra är att fokusera på nutiden istället och föskja att utvecklas och göra det bästa av det hela, för att om möjligt hitta en väg att få stabilitet i systemet. För detta krävs nya tankar och idéer och att de gamla gubbarna i alla partier börjar släppa in fler yngre och fler kvinnor.

Jag tror absolut att kapaciteten finns kvar i S för att återigen bli Sveriges största parti. Vi Socialdemokrater är de som faktiskt ser till alla människors behov och problem. Det är vi som på riktigt jobbar för att ge alla en chans, oavsett klass eller inkomst. Och det är vi som är det enda riktiga arbetarpartiet oavsett om andra partier försöker gömma sina egentliga mål genom att kalla sig det. Framtiden kommer absolut leda till större insatser av samhället för att alla ska få det bättre, vi måste därför kämpa för ett mera solidariskt och hållbart Sverige, med fokus på dig, mig och miljön.

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.