0

Disqus

Hej!

Har märkt att antalet spaminlägg från botar ökat markant senaste tiden och har i och med detta också funderat över den bästa lösningen sett ur ett användarperspektiv. Personligen gillar jag inte Captcha även om det är effektivt, det tar extra tid och jag vet också att många har problem med att uttyda de tecken som presenteras ibland.

Har på andra webbsidor och bloggar kört Disqus en längre tid och faktum är att det här är nog den enda bloggen jag inte kört det på. Så valet föll alltså på att lyfta in kommentarssystemet Disqus här, såväl för att förenkla kommenteringen – som dra ned på antalet spaminlägg som fyller upp databasen i onödan.

Vet också att Disqus är ett uppskattat system, då de flesta har någon form av konto man kan logga in med för att verifiera sig med och därmed alltid behålla ett och samma alias. Men givetvis har jag också lämnat gästfunktionen aktiv för de som vill hålla sig mera anonyma.

HÄJ.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.