0

Det viktigaste valet på många år – rösta på de Rödgröna!

Hej på er!

Ingen kan väl, hoppas jag i alla fall, ha undgått att vi imorgon går till val. Vi bestämmer imorgon vilket block som skall komma att styra Sverige i fyra år framöver. Ett viktigt val såväl för dig, som för din familj, vänner och resten av Sverige.

Vi har de senaste fyra åren styrts av en regering vars intressen styrs av innehållet i plånboken. Göran Hägglund i spetsen för privatiseringen av apoteken. Idag hurrar vi över att fler potek öppnats, imorgon kommer vi inse effekten av detta när priserna höjs succesivt. Jan Björklund i spetsen för att inte bara rent ekonomiskt skapa större avstånd mellan oss människor i landet, utan även kunskapsmässigt. En man som anser att en arbetare behöver inte ha läst grundläggande gymnasiekurser. Det räcker om denne fokuserar på att lära sig ett jobb och sedan resten av sitt liv jobba för den kapitalist som äger och driver företaget. Som parasiterar på det arbete som läggs ned och ser till att lägga den stora delen av kakan i sin egen plånbok. Att få en regression i den utveckling vi sett av fattigare människors utbildning. För vi måste ju också minnas att det var just liberalerna med Mill i spetsen som en gång i tiden ansåg att, arbetaren inte är kapabel till att rösta, att veta sitt eget och samhällets bästa.

Jag säger tvärtom!

Det är ni arbetare i landet som ser livet som det är. Inte folket som sitter i regeringen i Stockholm stad dagarna i ända. Det är ni Lärare, Industriarbetare, Sjuksköterskor, Städare, Kassörskor, med mera som var dag besöker och arbetar i den riktiga världen.

Jag säger!

Det är ni som ska ta del av de förmåner ett gemensamt arbete för ett solidariskt samhälle ger. Alla skall ha likvärdig utbildning, vård och förutsättningar i livet. Oavsett om man är född i en rik eller fattig familj. Det är de hårt arbetande industriarbetarna som gör det möjligt för de lika hårt arbetande lärarna att lära ut på de papper och produkter som kommer från industrin. Det är de hårt arbetande lärarna som ger andra unga, såväl som äldre möjlighet att ta sig dit de vill i livet. Att bli ett med samhället och att ha den information och utbildning som krävs för att förstå politiken.

Det är inte ett fåtal personer som skall tjäna på arbetarnas hårda slit, det är arbetarna själva som tillsammans med alla andra skall bygga ett samhälle som finns där för alla. Oavsett klass, kön, ålder eller etnicitet.

Maud Olofsson får det att låta som att alla unga skulle vara intresserade av en karriär som egenföretagare. Jan Björklund driver tankar om elitism och Göran Hägglund med resten av Alliansen kämpar för privatiseringar. Är detta ett mänskligt och humant samhälle? Är detta ett samhälle vi tror kommer att fungera i framtiden? Vill vi att de nästa generationerna skall läras upp, eller låt mig rätta mig själv, vissa skall få läras upp. Till att pengar och plånbokens tjockhet är det som är den viktigaste frågan? Eller vill vi att skolan istället skall satsa på en skola för alla som kämpar för en hållbar utveckling, en utbildning där ingen skiljs från den andre i värde. Ett jämlikt samhälle där var och en arbetar utefter egen förmåga, utan att utnyttjas av kapitalägarna. Utan att behöva drivas tillbaka till tiden då man med mössa i hand bad den rike herrn om ett jobb för dagen. Ett samhälle där män och kvinnor behandlas lika. Ett samhälle där såväl unga som gamla kan skaffa jobb med säkra avtal.

Jag tror nämligen, till skillnad mot Alliansen. Att varje människa har samma värde och att alla bör ha likadana chanser i vårt samhälle. Att vi fortsatt skall ha möjlighet att välja vår egen väg. En väg till arbete direkt med bra villkor, tillräcklig lön och säkerhet. Eller en möjlighet att satsa på högre studier, utifrån vad individen själv vill.

Jag tror att ett samhälle som bygger på gemenskap, där vi alla tillsammans genom staten äger företag ser till att vi når en jämlikhet.

Att man oavsett plånbokens tjockhet, får lika bra vård och utbildning.

Att man oavsett plånbokens tjockhet får lika bra vård på ålderns höst.

Att man oavsett plånbokens tjocklek har lika mycket värde och samma rättigheter.

Men även att man oavsett sexuell läggning eller etnicitet har samma värde och rättigheter som medborgare i vårt land. Jag vill inte se att ett land som Sverige faller i händerna på en man som Göran Hägglund i 4 år till. För i hans ögon är du som homosexuell inte lika mycket värd. Nej du har inte samma förmåga att uppfostra ett barn, nej du har inte samma förmåga till något i princip. Du är dock en bra människa om du lever i en kärnfamlij med 2 barn och fru, man. Jag anser att sådant ålderdomligt tänkande hör hemma i en annan tid, eller i ett land inte lika långt framskridet i utvecklingen som Sverige. Självfallet skall inte din sexualitet bestämma hur du bemöts och behandlas som människa. Självfallet skall inte din sexuella läggning ge dig olika förutsättningar.

Det finns så mycket mera att ta upp och prata om kamrater. Men till skillnad gentemot Alliansen, så tror jag att du som läsare inte behöver tillhöra någon elit-grupp för att sätta dig in i ytterligare i valet. Tid finns ännu.

Imorgon avgörs hur vårt land kommer se ut i ytterligare fyra år framöver. Ska vi i fyra år till fokusera på hur mycket pengar vi tjänar? Eller ska vi, visa att vi är människor och rösta på en politik som sätter människans välmående i centrum, istället för hur mycket mera per månad man kan tjäna?

Är det inte dags att vi tar ett beslut och säger att nog får vara nog!

Är det inte dags att visa att lycka kan inte köpas eller säljas för pengar!

Är det inte dags att visa att vi vill ha en förändring nu, överklassen har haft sin tur, nu är det vår!

Imorgon kamrater är det val!

Och jag litar på att ni väljer det som är bäst för Sverige. Rösta på de Rödgröna och se till att vi kan sluta sätta en prislapp på allt och istället fokusera på varandra istället. Att byta ut den kapitalistiska politiken mot en human politik.

Imorgon kamrater är det val!

Jag har gjort mitt val, nu är det upp till dig att bestämma hur vårt land skall se ut imorgon.

De Rödgröna

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.