0

Demonstrationerna i Egypten

Hej!

Följer med spänning de stora demonstrationerna i Egypten (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-rapporterar-live-fran-egypten_5904925.svd). Förhoppningsvis så leder upproren till att en ny era i Egypten kan inledas, att den nu sittande presidenten Mubarak kliver ned från presidentposten. Sen kan man givetvis börja diskutera huruvida allt förbättras efteråt om nya maktgalna grupper och personer kommer till makt, men förhoppningsvis så sker det bästa och en riktig demokrati kan börja växa fram.

Det är dessutom vidrigt hur USA och EU agerar i frågan, men inga överraskningar där direkt.

Vill ni följa med i nyheterna live, så görs det bäst tycker jag via Al Jazeera: http://english.aljazeera.net/watch_now/ så länge de nu kan fortsätta sända. Senaste uppgifterna jag hörde var att 5 journalister gripits, dessutom har de egentligen inte rättigheterna till att fortsätta sända.

Kom igen nu Egypten!

Avslutar med en intressant bild från Fox News.

Fox News Egypten

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.