0

Defiance

Såg lite recensioner som dök upp i dagarna på spelet Defiance, ett MMOFPS/RPG som jag fick upp ögonen lite för. Bland annat av den anledningen att det just har en design som påminner lite om Mass Effect 2/3 rent spelstilsmässigt – men också för att spelet har ett koncept som är lite roligt. Det är nämligen en TV-serie och ett spel som lever lite i symbios så att säga. Spelvärlden påverkas utefter vad som sker i den tillhörande TV-serien och det ger också en djupare berättelse än vad spel inom MMO-genren annars har.

Ska inte säga för mycket ännu, har bara kört ett par timmar in i spelet och har dessutom inte ens sett första avsnittet av TV-serien. Förväntar mig inga underverk vad gäller den, tycker den ser lite halv B-ig ut, men det är ett intressant experiment och om inte annat så verkar ju spelet i sig helt okej.

Ska faktiskt ta och slå igång första avsnittet nu direkt innan jag kör vidare, så kommer jag säkert att återkomma framöver igen om mina intryck kring alltihopa.

 

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.