0

Chameleon Launcher för tablets

Häromdagen uppmärksammade Swedroid hemskärmsapplikationen ”Chameleon” i ett inlägg (http://www.swedroid.se/chameleon-launcher-slapps-i-skarp-version-i-play-store/). Jag brukar vara lite skeptisk överlag mot dessa hemskärmsapplikationer då jag tycker att majoriteten, förutom ett par guldkorn såsom Launcher PRO och ADW mest ställer till besvär efter en stund – eller laggar.

Men just fokusen på tablets och ett till synes avskalat och snyggt UI fick mig att ta en extra titt på denna applikation, något jag nu inte ångrar. För en applikation i Google Play Store kostar den rätt saftiga ~70:- kr – men med detta skall även mängder av nya widgets och funktioner tillkomma efter varv.

Så, för att ta en titt på själva applikationen då. Den är relativt liten för att vara såpass avancerad, endast 5MB stor – vilket givetvis är positivt då många liknande utnyttjar onödigt mycket utrymme. Tänk SPB Shell 3D, visserligen ögongodis i mängder, men funktionsmässigt skulle jag aldrig använda den som standardhemskärmsapp.

Installationen av den är enkel och med små tips som dyker upp här och där under första tiden man använder appen lär man sig snabbt hur man gör för att ställa in Chameleon utefter sina preferenser. Personligen valde jag t.ex. att på startskärmen ha nuvarande väder, tid, Instagram och Twitter – tillsammans med några länkar till appar jag använder ofta.

Chameleon Launcher

Rörande dockan för appar så kan man scrolla den, så vill man ha fler än 5 ikoner per startskärm är det bara att lägga till fler och sedan svepa med fingret – smidigt! Rörande hemskärmarna så har dessa extra finesser som passar tablets bra. Du kan t.ex. ställa in att en viss skärm skall visas vid en speciell tidpunkt, eller t.ex. när du ansluter till ett visst WiFi-nätverk. Säg t.ex. att du vill ha en skärm som visar senaste nyheterna när du vaknar, men en annan skärm som visar kalender med mera när du är på jobbet.

Värt att notera är att endast de specialkodade widgetsen för Chameleon fungerar att dra ut på skärmarna, detta innebär att jag hoppas att utvecklarna fortsätter att trycka ut fler widgets framöver då utbudet idag är litet skralt. De som finns är dock förbaskat bra gjorda och allting flyter på som smör.

Rekommenderar appen, ni hittar den på Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chameleonlauncher&hl=sv