0

Battlefield 4 BETA

Hej!

Fullt upp som vanligt senaste tiden, men klämde in ett par timmars spelande av Battlefield 4 betan igår i alla fall. Vi var ett gäng som körde i princip sju-åtta timmar i sträck, vilket alltså talar lite för att spelet också kändes riktigt bra och roligt. Hade förväntat mig att det skulle kännas som och vara lite utav en expansion/uppiffning av Battlefield 3. Men det känns som ett genuint nytt spel, där man återinfört en hel del saker som försvann mellan Battlefield 2/2142 och Battlefield 3 (spawnkarta, större squads, commander mode med mera) och även konfigurerat om den övergripande känslan en hel del till det bättre.

Till att börja med känns sikte och träffbild bättre än någonsin, mindre lagg och inga problem med Battlelog längre. Man har dessutom bättre system för upplåsning av nya saker, som ett exempel kommer man i Battlefield 4 direkt ha tillgång till grundläggande saker från första minuten – som gör att man som nybörjare i alla fall ska ha en något större chans att ta sig in i spelet. Ett exempel på där detta verkligen inte fungerade bra var i Battlefield 3 och flygplanen, hade man inte låst upp målsökande robotar med mera var det ytterst svårt att slå sig fram.

Grafiken har givetvis också uppdaterats, även om jag misstänker att den är nerfad en del under betan, finns vissa saker som ser lite halvdana ut och dessutom verkar möjligheten till förstörelse av miljöerna vara nedskalat. Finns även problem på optimerings och drivrutinssidan – men allt det kommer man förmodligen att hinna arbeta bort fram till release. För övrigt märks det då inte prestandamässigt att AMD och DICE/EA haft ett tätt samarbete för oss som sitter med kort från NVIDIA. Allt flyter minst lika bra som med AMD-kort, vilket är mycket positivt.

Kommer förmodligen inte ha tid till att köra så mycket mera av betan, men intrycket är fram till att optimeringsproblem och lite crasher då och då (är ju beta) är fixade: 4 indianhopp av 5 möjliga.

BF4_Levolution_Siege_of_Shanghai

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.