0

Barn i koppel

Jag önskar att våren kunde nå Skottland snart, enligt lokalbefolkningen här så är den riktigt försenad i år – och det märks. Kallt och regn, med någon sporadisk dag där solen skiner, men långt ifrån tillräckligt för att väcka alla träd och växter och få lite färger ute. Av vad jag hör så är våren i alla fall på ingång i Sverige nu på riktigt, så förhoppningsvis ändras läget här också snart.

En annan sak som man ofta ser här är dessa föräldrar som går omkring med sina barn i koppel, likt hundar. Första gången jag såg det tänkte jag att det var en engångshändelse – en mamma som kom och gick på gatan med barnet bredvid sig i ett koppel. Men dessa dagar som faktiskt har sol och när folk letar sig ut, så ser man detta lite överallt. Ser ytterst roligt ut, men också lite sjukt. Absolut, kan förstå att det kan kännas som en säkerhet i högtrafikerade områden eller liknande, men dessa koppel sitter även på inne i affärer och i parker haha.

Avslutar inlägget med att slänga in Psy’s nya ”Gentleman”, helt utan anledning.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.