0

Axwell /\ Ingrosso

En riktigt intressant dj-duo att hålla ögonen på under resten av 2015 är helt klart Axwell och Ingrosso. De flesta känner säkert igen dem från trion Swedish House Mafia, där även Steve Angello ingick. Efter uppbrottet verkar det som att Axwell och Ingrosso inte var tröttare på varandra än att de genast började producera och DJ:a ihop igen.

Och bra går det. Senast förra veckan headlineade de lördagen på Ultra Music Festival i Miami, med ett set som jag måste säga var bland det bästa jag hört från dem någonsin; både som solo-DJ:s och i SHM.

Det kanske viktigaste av allt dock är ju vad de faktiskt trycker ut i musikväg och där har det sett enormt positivt ut sedan slutet av 2014 fram till nu. Inte minst har låtar som ”Something New” och nya ”On My Way” skjutit upp i toppen på alla listor- välförtjänt då de rent musikaliskt ligger på Aviciinivå. Givetvis har man haft bra draghjälp, Salem Al Fakirs bidrag är inget annat än klockrent och ger tracksen det där som fungerar både på scen och i lurarna.

Det ska bli riktigt intressant att se hur de fortsätter att utvecklas, jag har som bekant (kanske) aldrig vart ett enormt fan av SHM. Eller rättare sagt, musiken de tryckt ut, som DJ:s var de väl utan tvekan en av världens bättre. Men med Angello borta och vad som verkar vara helt ny energi och kreativitet låter Axwell och Ingrosso bättre än de gjort på många år och jag hoppas det fortsätter så.

Kan passa på att tipsa om vad jag antar blir deras nästa singel att släppas under våren/sommaren: https://soundcloud.com/warley-aveiro/axwell-ingrosso-sun-is-shining ”Sun Is Shining”. Låter riktigt riktigt bra och det känns som att det finns potential för den att slå igenom hårdare än någon av deras redan släppta singlar gjort.