0

AUDI – USB-DRIVRUTINER FÖR DIN POINT OF VIEW MOBII TEGRA 2

Något som tidigare vart ett gissel för Advent Vega (Point of View Mobii Tegra 2) ägarna, har vart att installera de USB-drivrutiner som krävs för att kunna installera officiella uppdateringar av plattans firmware. Dessutom nu när det krävs att man behöver flasha in en modifierad originalrom innan man kan installera Honeycomb 3.2 (Vegacomb 3.2), ICS, JB mfl, så är det återigen aktuellt för många att försöka få sin platta att få kontakt med datorn.

Lyckligtvis är allt strulande nu över – AUDI (Automated USB Driver Installer) gör jobbet åt dig, du slipper nu sitta och felsöka och manuellt försöka att få drivrutinerna att hoppa igång. AUDI hjälper dig genom ett enkelt gränssnitt att steg för steg förbereda såväl din dator som surfplatta för att flasha in önskad ROM.

Jag tänkte snabbt gå igenom hur du kommer igång med AUDI och hur du ställer in programmet korrekt.

  • Börja med att ladda hem AUDI på följande länk:http://dl.dropbox.com/u/10375731/audi.zip skulle den inte fungera hittar du även programmet på denna länk: http://www.megaupload.com/?d=F8G4172S
  • Packa upp .zip filen på valfri plats på din hårddisk
  • I den uppackade mappen högerklickar du på .exe filen som heter kort och gott ”audi.exe” och väljer sedan att köra programmet som administratör (Detta steg gäller endast Vista och Windows 7 användare)
  • Programmet startar nu och du börjar på steg 1, välj här vad det är du vill göra.
  • Du hamnar nu på steg 2 som visar vilken status det är på dina drivrutiner respektive surfplatta just nu. Har du inte redan kopplat in plattan i datorn och satt den i recoveryläge så visar en guide hur du gör detta.
  • Gå vidare till steg 3 och välj här på steg A att göra en systemåterställningspunkt (system restore point).
  • Klicka på steg B, detta raderar alla eventuella drivrutiner du redan har försökt att installera för plattan.
  • Klicka på steg C och välj hur du helst vill installera drivrutinerna. Jag rekommenderar starkt att du väljer första alternativet och sedan klickar på ”Do it”

Nu ska drivrutinerna automatiskt installeras på din PC och efter ett tag så ska även indikatorn under Steg 2 skifta färg från rött till grönt för att visa att alla drivrutiner nu fungerar och att din PC har kontakt med surfplattan. Vi är nu färdiga och du kan nu fortsätta med att installera den ROM du planerar. Gäller det t.ex. den modifierade versionen av den officiella firmwaren 1.10 så räcker det med att du fortsätter att ha plattan i recoveryläget och sedan klickar på .exe filen så installeras firmwaren automatiskt.