1

340 041

Hej!

Som ni säkert förstår så är det rätt mycket nu de sista veckorna innan studenten. Allting ska färdigställas, prövningar göras, uppsatser skrivas och betygen sättas. Även högskoleprovet skrevs i förra veckan, men måste dock säga att det tyvärr kändes, sådär. Kunde ha gått bättre i alla fall. Dessutom så har antalet sökande till hösten nu publicerats också, 340.041st! Det är med andra ord inte lite konkurrens till höstens utbildningar och jag ser alltmer en plats på juristprogrammet försvinna. I alla fall i år, självfallet kommer jag i sådana fall att söka in till våren igen, betygen ska inte vara några problem – men med det antal som söker så är det troligt att det blir en ordentlig betygsinflation i höst, som kanske avtagit till våren igen.

Men om det nu blir så, har jag valt att läsa statsvetenskap, JUI:en, eller liknande ett halvår istället, för att inte tappa något under tiden.

Umeå blir det efter sommaren också. Jag och Sofia har bestämt oss för att efter sommaren lämna Borlänge och Dalarna för att bosätta oss i Umeå istället. Trivs vi där så blir det förmodligen så att vi blir kvar där i många år framöver, då båda våra utbildningar kommer ta lång tid. Jag till jurist och hon till psykolog.

Men innan dess så står ett berg av skoljobb kvar framför mig, så det är lika bra att hugga in och börja med det direkt.
Tack förresten för alla som fortsätter besöka och läsa, trots de få uppdateringarna!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.