7

2Moons Recension

Gjorde en recension på PCGAMER om 2Moons så publicerar den här också:

2Moons

Först känns det som nått riktigt dåligt när man får upp 2Moons hemsida i webbläsaren. Designen på sidan känns lite gammal och jag fick tankarna direkt till "Spelet kommer bara innehålla reklam" eller vara riktigt dåligt. Men ändå, det var gratis och jag registrerade ett konto på 2moons.acclaim.com…

2Moons är ett gratis MMORPG. Man spelar altså i samma stil som i t.ex Guild Wars eller WoW. Man levlar efter att ha klarat quests, eller dödat bestar i de mörka skogarna. Det som först slog mig redan i menyn var att, hmm, grafiken ser helt okej ut och inte buggar det när man skapar en karaktär eller liknande heller, utan flyter på bra. Efter att ha trätt in i världen och börjat min karriär som hjälte i det gammla slottet Braiken. Karaktären jag valde blev Bagi Warrior. En stor mäktig krigare som använder styrkan framför allt. Det fanns också fem andra klasser att välja mellan, dessa var:

Azure Knight:
Normala krigare som kan bära de flesta sköldar, svärd och rustningar. Främst använder Azure Knights styrkan och hälsan för att klara närstrider.

Hunter:
Hunter är spelets robin hood figurer så att säga, dom använder sig av pil och båge och kan plocka fiender på längre hålls avstånd. En ovärderlig medlem när man är ute och utför quests eller dödar lite för att levla.

Incab Magician:
Incam Magician är en av de starkaste magiker klasserna. Dom kan förstöra hela grupper med en enda attack! Främst använder sig Incab Magician av mana eller spirit.

Vicious Summoner:
Denna slags klass är speciell på det sätt att dom kan slåss med två vapen samtidigt. Dom kan också frammana starka djur att hjälpa dem i kampen.

The Segnale:
Är effektiva krigare och drottning över "Bloody Whip" vapnet. Dom är också spelets helar klass, och har speciella förmågor att hela andra karaktärer och sig själva.

 

Man börjar som en vek Bagi warrior, trots sin storlek då. Man får enkla quests som man kan gå och hämta av uppdragsgivare som finns placerad runtom i världen. I början är det mycket att döda spindlar, men snabbt efter att ha passerat level 10 är man ute och jagar zombies, flygande eldsprutande kreatur och mycket mer. Det finns massor av olika fiender i 2Moons, och jag skulle anta att eftersom dom säger att dom är i öppen beta testning ännu, att fler kommer tillkomma.

Köp o Sälj systemet fungerar som i de flesta andra RPG eller MMORPG spelen, man kan byta saker mellan karaktärer, sälja och köpa. Man kan även öppna sin egen affär och sälja varor åt andra spelare, en liten kul funktion. Pengar får man genom att utföra quests och döda bestar i de mörka områderna runt slotten.

Ja jag sa slotten för det finns två olika slott, dock är dom i princip exakt likadana sett till uppdragen, då man kan välja i vilket av de två slotten man vill börja.

Efter att ha sprungit runt ett tag kunde jag konstatera att spelet även fast det har en mörk ton och svart humor såsom när man fiskar (återkommer till det) så om linan går av då får man meddelandet "The fucker got away". Inte varje dag man ser ett sånt språk i ett spel, och det är lite kul, men gör även att spelet är från 17 år. Grafiken inne i själva spelet är varken dålig eller nått speciellt. Det ligger några år efter skulle jag vilja säga, men det ser rätt bra ut endå och man bryr sig inte så mycket i det faktiskt, det roliga är att utföra uppdragen, utforska och levla.

Jag nämnde lite snabbt nyss att man kunde fiska. Det är en liten rolig funktion som man även har nytta av. Man kastar helt enkelt ut flötet och försöker få tag i en fisk. Sedan kan man med fisken göra olika potions och liknande som kan vara minst sagt bra att ha med sig när man är ute och fightas.

Sjäva fighting systemet är också som i t.ex Guild Wars eller WoW. Man högerklickar på en fiende och ens karaktär börjar automatiskt attackera denne. Sedan kan man genom att välja en special styrka eller magi (skills) på 1 – 9 slå extra hårt, skicka en blixt, eldboll eller kanske hela sig själv. Detta systemet fungerar väldigt bra och det flyter på.

En sista funktion som måste tas upp är skills systemet. Man får såkallade experience points när man spelar, erfarenhets poäng, med dessa kan man förbättra ens karaktärs hälsa och liknande. Men man kan även få nya skills till sin karaktär. Dessa skills kan vara allt från magi till styrkor eller liknande, och för att lära sig en ny skill måste man uppsöka en "Skill Master", där man kan köpa en skill och sedan lära sig den.

Jag tycker 2Moons absolut är värt att spela för den som gillar RPG eller MMORPG spel. Det är gratis och det är bra och kommer att underhålla dig i flera timmar om du ger det chansen. Som i tidningen PCGAMER ska jag komma med + och – och % på spelet också:

+ Gratis
+ Många spelare
+ Window Mode (om man vill)
– Bara BETA ännu
– Grafiken är okej men inte mer

Totalt utslag: 70%

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.