7

2Moons Recension

Gjorde en recension på PCGAMER om 2Moons så publicerar den här också:

2Moons

Först känns det som nått riktigt dåligt när man får upp 2Moons hemsida i webbläsaren. Designen på sidan känns lite gammal och jag fick tankarna direkt till "Spelet kommer bara innehålla reklam" eller vara riktigt dåligt. Men ändå, det var gratis och jag registrerade ett konto på 2moons.acclaim.com…

2Moons är ett gratis MMORPG. Man spelar altså i samma stil som i t.ex Guild Wars eller WoW. Man levlar efter att ha klarat quests, eller dödat bestar i de mörka skogarna. Det som först slog mig redan i menyn var att, hmm, grafiken ser helt okej ut och inte buggar det när man skapar en karaktär eller liknande heller, utan flyter på bra. Efter att ha trätt in i världen och börjat min karriär som hjälte i det gammla slottet Braiken. Karaktären jag valde blev Bagi Warrior. En stor mäktig krigare som använder styrkan framför allt. Det fanns också fem andra klasser att välja mellan, dessa var:

Azure Knight:
Normala krigare som kan bära de flesta sköldar, svärd och rustningar. Främst använder Azure Knights styrkan och hälsan för att klara närstrider.

Hunter:
Hunter är spelets robin hood figurer så att säga, dom använder sig av pil och båge och kan plocka fiender på längre hålls avstånd. En ovärderlig medlem när man är ute och utför quests eller dödar lite för att levla.

Incab Magician:
Incam Magician är en av de starkaste magiker klasserna. Dom kan förstöra hela grupper med en enda attack! Främst använder sig Incab Magician av mana eller spirit.

Vicious Summoner:
Denna slags klass är speciell på det sätt att dom kan slåss med två vapen samtidigt. Dom kan också frammana starka djur att hjälpa dem i kampen.

The Segnale:
Är effektiva krigare och drottning över "Bloody Whip" vapnet. Dom är också spelets helar klass, och har speciella förmågor att hela andra karaktärer och sig själva.

 

Man börjar som en vek Bagi warrior, trots sin storlek då. Man får enkla quests som man kan gå och hämta av uppdragsgivare som finns placerad runtom i världen. I början är det mycket att döda spindlar, men snabbt efter att ha passerat level 10 är man ute och jagar zombies, flygande eldsprutande kreatur och mycket mer. Det finns massor av olika fiender i 2Moons, och jag skulle anta att eftersom dom säger att dom är i öppen beta testning ännu, att fler kommer tillkomma.

Köp o Sälj systemet fungerar som i de flesta andra RPG eller MMORPG spelen, man kan byta saker mellan karaktärer, sälja och köpa. Man kan även öppna sin egen affär och sälja varor åt andra spelare, en liten kul funktion. Pengar får man genom att utföra quests och döda bestar i de mörka områderna runt slotten.

Ja jag sa slotten för det finns två olika slott, dock är dom i princip exakt likadana sett till uppdragen, då man kan välja i vilket av de två slotten man vill börja.

Efter att ha sprungit runt ett tag kunde jag konstatera att spelet även fast det har en mörk ton och svart humor såsom när man fiskar (återkommer till det) så om linan går av då får man meddelandet "The fucker got away". Inte varje dag man ser ett sånt språk i ett spel, och det är lite kul, men gör även att spelet är från 17 år. Grafiken inne i själva spelet är varken dålig eller nått speciellt. Det ligger några år efter skulle jag vilja säga, men det ser rätt bra ut endå och man bryr sig inte så mycket i det faktiskt, det roliga är att utföra uppdragen, utforska och levla.

Jag nämnde lite snabbt nyss att man kunde fiska. Det är en liten rolig funktion som man även har nytta av. Man kastar helt enkelt ut flötet och försöker få tag i en fisk. Sedan kan man med fisken göra olika potions och liknande som kan vara minst sagt bra att ha med sig när man är ute och fightas.

Sjäva fighting systemet är också som i t.ex Guild Wars eller WoW. Man högerklickar på en fiende och ens karaktär börjar automatiskt attackera denne. Sedan kan man genom att välja en special styrka eller magi (skills) på 1 – 9 slå extra hårt, skicka en blixt, eldboll eller kanske hela sig själv. Detta systemet fungerar väldigt bra och det flyter på.

En sista funktion som måste tas upp är skills systemet. Man får såkallade experience points när man spelar, erfarenhets poäng, med dessa kan man förbättra ens karaktärs hälsa och liknande. Men man kan även få nya skills till sin karaktär. Dessa skills kan vara allt från magi till styrkor eller liknande, och för att lära sig en ny skill måste man uppsöka en "Skill Master", där man kan köpa en skill och sedan lära sig den.

Jag tycker 2Moons absolut är värt att spela för den som gillar RPG eller MMORPG spel. Det är gratis och det är bra och kommer att underhålla dig i flera timmar om du ger det chansen. Som i tidningen PCGAMER ska jag komma med + och – och % på spelet också:

+ Gratis
+ Många spelare
+ Window Mode (om man vill)
– Bara BETA ännu
– Grafiken är okej men inte mer

Totalt utslag: 70%

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone
 • Teo

  När jag försöker spela spelet kommer det fram ”You can’t play because your status is ”blocked country”. Lagom irriterande? Och dum som jag var laddade jag ner spelet före jag reggade mig. Och väl inne i spelet så står det att jag inte finns -_-

 • Robert Roos

  Okej grymt irriterande, fungerade då direkt för mig i alla fall :/ du får testa dig fram lite se om det fungerar, annars har dom en FAQ på sin officiella hemsida!

  Lycka till!

 • Simon

  asså va äre för snack? incab, incam magician?.. incar heter det väl ändå..
  och så verkar det inte som att du vet tillräckligt mkt om alla karaktärer, du kanske inte visste att som hunter kan man använda en så kallad "dagger" som ser ut som en liten kniv, som gör otroligt mycket skada om man har tagit rätt på alla skillpoints, själv blev jag lvl 60 och vann över 80 + på pvp. Sen orkade jag inte spela mera för det finns ingen balans i spelet, tyvärr..

 • Hej,

  Eventuella stavfel kan ju uppstå, och artikeln är skriven utifrån en tidig BETA version av spelet, klart att spelet har ändrats, och ändrats MYCKET sedans dess. Saker tillkommer ju hela tiden och ändras. :)

  Kan hända att jag i framtiden skirver en uppdaterad recension på spelet. HA en trevlig helg!

 • simon

  förr er som vill rega nu så måste ni ta er förbi country blocken. här är länken för by passen, står på engelska men funkar perfa
  http://www.elitepvpers.de/forum/2moons-exploits-hacks-bots-tools-macros/108627-guide-creating-new-2moons-account-if-your-not-american-bypass-country-block.html

 • Ah smart tips, tackar för det!

 • tony

  hallå! ville inflika lite här.

  Jag hade en bagi warrior på level 106 som var utöver det vanliga. Jag måste säga att 2moons är i särklass det bästa gratis spelet som finns där ute. Jag sålde min gubbe för 500 kr till en annan svensk då jag av privata skäl inte har tid att lägga ner på spel numera men fyyfan va kul det va. För er som spelar rollspel idag, ni måste verkligen köra på 2moons, gratis, bra grafik, dungeons, pvp, pve och allt är riktigt bra uppbyggt!

  Den enda nackdelen är att folk spammar chatten med robotar men det är rätt vanligt i WoW. 2moons knäcker Wow, det kan jag garantera er!